Translate

woensdag 25 juni 2014

MHEENEVENT!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Alle kunstwerken die ik gemaakt heb mocht ik tentoonstellen op het Mheenevent, een cultureel festival op het Mheenpark. Samen met andere klasgenoten hingen we veel kunstwerken op witte kartonnen platen. Ik had zelf nog heel veel kunstwerken over die niet op de witte kartonnen plaat paste, die had ik neergelegd op een tafel.
De rechter kant zijn mijn kunstwerken de linker kant zijn de kunstwerken van Femke Rutte, zei onderzocht hoe je op verschillende manieren gezichten kon tekenen.









Dit zijn de kunstwerken die ik opgehangen heb.







Deze kunstwerken kon ik niet meer ophangen en heb ik op een tafel neergelegd.







woensdag 4 juni 2014

narcis geschilderd met inkt

Ik heb een narcis geschilderd waarbij je goed kan zien wat donker in de bloem is en wat licht.

bloemen met inkt

Ik heb een bloem van de zijkant en de bovenkant geschilderd met kleurverloop in de bloemblaadjes. Ik vind die van de zijkant beter gelukt omdat het een mooiere kleurverloop heeft en ge ziet ook schaduw.

klaproos in vlakken met inkt

Ik heb een klaproos geschilderd met inkt in grote vlakken. Ik vind het alleen niet op een klaproos lijken maarja volgende keer beter...

roos in vlakken met inkt

ik ben een roos in vlakken gaan schilderen en dit is het resultaat.De vlakken zijn als volgt gemaakt: Ik heb inkt verdund met water en daar zijn de lichtere vlakken van gemaakt. sommige vlakken heb ik wit gelaten en andere gewoon helemaal zwart.

fuchsia geschilderd met inkt

Ik ben met mijn docent gaan praten en hij zij dat ik eens moest gaan schilderen met inkt ( en verdund inkt) ik heb toen deze fuchsia met inkt geschilderd.
je ziet alleen de onderste bloemblaadjes niet zo goed , omdat ze zo licht zijn maar ik vind hem wel mooi geworden

dinsdag 3 juni 2014

statement

Ik ben Mayli en ik teken en schilder bloemen . Dit doe ik omdat bloemen mij aan mijn familie doen denken. Ik wilde zelf graag gaan onderzoeken hoe ik met alleen zwart en wit de schoonheid van de mooi gekleurde bloemen kon weergeven. Ik vind de  kleurverloop in de bloemblaadjes echt prachtig en ik probeer de bloemblaadjes net zo mooi te maken in het zwart wit.


dinsdag 27 mei 2014

vogel met bloemen

Het vogeltje van de vorige tekening ook heb getekend heb ik in deze tekening in het groot getekend. In de vleugel allemaal kleine bloemetjes en op het lijf grote bloemen. Zo krijg je een verschil in kleur met donker en licht.

bloemen en andere tekeningen die bij mij passen

Ik heb in deze tekening allemaal verschillende dingen getekend wat bij mij past. Zoals de bloemen, ik teken vaak bloemen. De muzieknootjes, ik zing graag. De uil, dat is mijn lievelingsdier. De vogels, vond ik gewoon schattig. De aardbei, is mijn lievelingsfruit. De vlinder, ik vind het leuk om vlinders te fotograferen.

tulpen

Ik heb twee tulpen getekend met kleurverloop in de bloemblaadjes. Ik heb de steeltjes iets korter getekend en dat vind ik wel een leuk effect geven, want zo lijkt de bloem zelf groter.

fuchsia

ik heb een Fuchsia in knop en een Fuchsia die bloeit getekend met oost Indische inkt. Ik heb al eerder een Fuchsia getekend met verschil in kleur, maar nu dus alleen het verschil in bloeien en nog in de knop zitten. Ik vind zelf die met verschil in kleur mooier, maar ik vind deze ook wel goed gelukt.

woensdag 14 mei 2014

verschillende materialen om een beeld mee te maken

met zand kan je een beeld maken







met ijs kan je een beeld maken







met bloemen kan je een beeld maken








met hout kan je een beeld maken







met koper kan je een beeld maken











 met zilver kan je een beeld maken












je kan van kristal een beeld maken










je kan van plastic een beeld maken







je kan van glas een beeld maken










je kan van klei een beeld maken










je kan van ijzerdraad een beeld maken








je kan van karton een beeld maken








je kan van brons een beeld maken













je kan een beeld maken van marmer











je kan een beeld maken van gips









je kan met blik een beeld maken








 je kan van rubber een beeld maken











je kan van ijzer een beeld maken









je kan van boomstammen een beeld maken










je kan een beeld maken van polyester









je kan met papier mache een beeld maken









je kan van graniet een beeld maken








je kan een beeld maken van piepschuim











je kan een beeld maken van schelpen








je kan een beeld maken van beton





2 andere blogs

ik vind het mooi dat de achtergrond van zijn blog rood is en dat terug komt in zijn tekeningen dus zijn achtergrond past bij zijn kunst.
Ik vind het mooi dat hij werkt met felle kleuren maar niet met veel kleuren dus hij houd het bij 1 of 2 kleuren vaak: blauw, groen of rood.

ik vind het knap dat hij bij de meeste kunstwerken geen wit meer heeft, alleen als het erbij hoort bijvoorbeeld bij sneeuw.

http://artsleuth.org/
Deze blog vind ik mooi omdat het een rustige blog is, het heeft geen achtergrond. Het is ook een mooie blog voor iedereen want er staan veel verschillende soorten kunst op bijvoorbeeld niet alleen zwart- wit maar ook met kleur, niet alleen mensen maar ook dieren en planten





dinsdag 13 mei 2014

ingezoomde narcis

ik heb een ingezoomde narcis getekend omdat ik hart van een narcis heel mooi vind en hem al een keer normaal had getekend ik vind deze tekening erg goed gelukt omdat je goed de schaduw ziet en goed het midden ziet van een narcis van heel dichtbij

waterlelie

Ik heb een waterlelie getekend met water eromheen ( je ziet het niet zo goed op de foto) en met veel patronen op de bloembladen en het hart van de bloem.

Hawaï bloem

Ik dacht aan Hawaï en ik dacht meteen aan deze bloem. Ik heb hem getekend met inkt en ingekleurd met verdund inkt.

bloem van kleine bloemen

Ik heb een bloem getekend van allemaal kleine bloemetjes dit leek me wel een leuk idee omdat je van veraf alleen de grote bloem ziet en kijk je dichtbij dan zie je ook allemaal kleine bloemetjes.

tak met bloemen een uil en vlinder

ik heb 'gespeeld met inkt'. Ik heb een tak getekend en die ingekleurd met verdunde inkt. Daarop heb ik een uil getekend en eromheen heb ik bloemen en een vlinder getekend.

tak met bloesem

ik heb een tak met bloesem getekend met een achtergrond met verdunde inkt en stippen.

flowers...

Ik wist even geen bloemen om te tekenen dus ging ik op zoek op internet en kwam ik deze bloemen tegen ik vond ze erg vrolijk eruit zien dus ik had ze nagetekend.

fuchsia met inkt

Bij mijn opa en oma staan vaak fuchsia's in de tuin en die vond ik altijd erg mooi dus die heb ik nagetekend. Ik vond ze altijd heel mooi omdat ze hangen en omdat de bovenste blaadjes een andere kleur hebben dan die eronder en dat heb ik ook geprobeerd na te tekenen met patronen op de onderste blaadjes

paradijsvogelbloem

deze bloem vond ik vooral mooi om zijn kleuren maar ook om de vorm dus ik heb de kleuren weg gelaten om de vorm goed te kunnen laten zien. Ik vind hem erg mooi geworden maar dat komt vooral door de vorm.

kwart bloem met inkt

ik heb een kwart van een bloem getekend, omdat ik wou zien hoe dat eruit zou komen te zien.Daaromheen heb ik kronkels getekend met stippen, omdat anders het blad zo leeg zou zijn.

flower...

ik heb een bloem met drie bloemblaadjes van boven nagetekend. Hier vind ik vooral het hart van de bloem erg mooi gelukt

lelietje van dalen

In het bos zag ik hele mooie kleine witte bloemetjes staan en ze roken heerlijk ik dacht die ga ik natekenen en dat heb ik dus ook gedaan. Ik vind de bloemen erg mooi geworden alleen het bloemblad erachter niet, maar het gaat om het bloemetje